Home Magunkról
Magunkról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. június 18. péntek, 13:36

A csapat 1989. szeptember 29-én alakult Mekler Andrea vezetésével a volt úttörõcsapat jogutódjaként. Az alakuláskor célként tûztük magunk elé az iskolában tanuló gyerekekkel való foglalkozást, mivel az úttörõmozgalom megszûnése után nem volt, aki ezt a feladatot felvállalja.

A terveink között szerepelt a vízitúrák szervezése mellett hétvégi és szabadidõs programok szervezése a „szárazföldön”. Az elmúlt több mint tíz év alatt szerveztünk Farsangi bált, Mikulás bált, Szellemi vetélkedõt, Sport napot, Hószobrász versenyt, kirándulást Tiszaújvárosba, Tátika versenyt, Bátorságpróbát, Akadályversenyt stb.

A programok nagy része már hagyományosan megrendezésre kerül.

A község életében is aktív szerepet játszunk, részt veszünk az állami ünnepségek lebonyolításában, a koszorúzásokkor.

Az ingyenes faluújság terjesztésénél segédkeztünk. Minden olyan munkánál számíthat ránk a község, amit a fiatalok / 10-28 évesek/ el tudnak végezni.

Az általános „ szárazföldi” programok mellett nagy súlyt fektetünk a vízitúrák szervezésére.

Minden évben más folyóra megyünk evezni és az ott fellelhetõ látványosságokat megmutatjuk a gyerekeknek. A komoly nemzeti értékek / pl.: esztergomi Bazilika, visegrádi vár / mellett a könnyebb szórakozás / nyári bob pálya / is helyet kap a túrákon.

Mindezek mellett megtanítjuk a gyerekeknek, hogy kell sátrat jól és gyorsan felállítani, hogy kell egy szál gyufával tüzet gyújtani, hogy kell evezni, hajót kormányozni.

Évrõl évre nõ azoknak a száma, akik az iskola elvégzése után továbbra is velünk tartanak / jelenleg 60 fõ /, de nem csak a túrákon, hanem a faluban végzett munkából is kiveszik a részüket. Tíz év alatt elértük, hogy mára egy 35-40 fõs kis társaság találkozik hétvégenként a csónakházban, akik, ezért hogy itt lehetnek és jól érezzék magukat mindent megtesznek / pl.: saját pénzbõl szalonnasütõt készítenek, stéget javítanak , stb./ Jövõbeni céljaink között szerepel a csónakház bõvítése, új hajók vásárlása, a túrafelszerelés korszerõsítése.

 
s
© 2008 1270 sz. Nautilus Vízicsapat Dunavarsány | Joomla Template by vonfio.de
Hirdetés
Copyright © 2019 1270 sz. Nautilus Vízicsapat Dunavarsány. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

Increase your website traffic with Attracta.com